DEVETDNEVNICA ZA PRAZNIK SVETEGA JEZUSOVEGA OBLIČJA – DAN PRED PEPELNICO (pustni torek)

KRISTUS SAM je prosil za pobožnost k njegovemu Svetemu Obličju, v spravo za mnoga preklinjanja in žalitve, ki jih neprestano prejema. To pobožnost sta uvedle dve redovnici: Marie de Saint Pierre (1816-1848) in blažena Maria Pierina de Micheli (1890-1945). V letu 1958 je Papež Pij XII določil praznik Svetega Jezusovega obličja na dan pred Pepelnico (t.j. na pustni torek)

Pobožnost k svetemu obličju je bila najljubša pobožnost sv. Terezije iz Lisieuxa.

Torinski prt nam kaže, da naš Gospod želi, naj bi bili vdani njegovemu svetemu obličju. Poleg tega je več mistikom naklonil razodetja. Leta 1885 je Papež Leon XIII. uvedel to posebno pobožnost kot nadbratovščino, da bi opozoril na njen pomen; in v nasprotju z navado, jo je takoj uvedel za ves svet. Nekateri papeži so odobrili številne odpustke … Tudi sveta Terezija iz Lisieuxa je bila zelo predana tej pobožnosti, kar jo je nagnilo, da je sprejela ime »Terezija Deteta Jezusa in svetega obličja«. Ta pobožnost se je vsesplošno izvajala pred prvo svetovno vojno, od tedaj pa je komaj poznana.

Zlata puščica (molitev)

»Naj bo najsvetejše Božje ime, ki je najbolj častitljivo, najbolj vredno češčenja, najbolj nedoumljivo in neizrekljivo, vedno slavljeno, blagoslovljeno, ljubljeno, češčeno in poveličevano v nebesih, na zemlji in pod zemljo po vseh Božjih stvareh in po presvetem Srcu Jezusovem v najsvetejšem oltarnem zakramentu! Amen.«

Obljube častilcem svetega Jezusovega obličja

Obljube našega Gospoda Jezusa Kristusa v korist tistim, ki častijo njegovo sveto obličje:

1. Vsi tisti, ki častijo moje obličje v duhu zadoščevanja, bodo s tem opravili delo pobožne Veronike. Skladno s skrbjo glede zadoščevanja mojemu obličju, izmaličenemu od bogokletnikov, bom jaz skrbel za njihove duše, izmaličene zaradi greha. Moje obličje je pečat Boga, ki ima sposobnost v dušah poustvariti Božjo Podobo.

2. Tiste, ki se z besedami, molitvami ali v pisanju zavzemajo za mojo stvar pri tem delu zadoščevanja, bom branil pred svojim Očetom, in jim dal svoje kraljestvo.

3. Pri darovanju mojega obličja mojemu večnemu Očetu ne bo nič zavrnjeno in doseženo bo spreobrnjenje veliko grešnikov.

4. Po mojem svetem obličju bodo delali čudeže, umirili Božjo jezo in priklicali usmiljenje na grešnike.

5. Kakor v kraljestvu lahko pridobijo vse, kar si zaželijo, s kovancem, na katerem je odtisnjena kraljeva podoba, tako bodo v nebeškem kraljestvu pridobili vse, kar želijo, z dragocenim kovancem mojega svetega obličja.

6. Tisti, ki na zemlji premišljujejo rane mojega obličja, ga bodo v nebesih zrli vsega obsijanega s slavo.

7. V svojo dušo bodo prejeli svetlo neprenehno izžarevanje moje božanskosti, in zaradi svoje podobnosti mojemu obličju bodo v nebesih svetili s posebnim sijajem.

8. Branil in varoval jih bom ter jim zagotovil milost stanovitnosti do konca.

Druge molitve k svetemu Jezusovemu obličju

Gospod Jezus Kristus, ko prihajamo pred tvoje oboževanja vredno obličje, da bi te prosili za milosti, ki jih najbolj potrebujemo, te predvsem rotimo, podeli nam notranjo držo, da nikoli ne bi zavrnili tega, kar nas prosiš po tvojih svetih zapovedih in Božjih navdihih. Amen.

O dobri Jezus, ki si rekel: »Prosite in boste prejeli, iščite in boste našli, trkajte in se vam bo odprlo,« podari nam, o Gospod, vero, ki doseže vse, ali pa dopolni v nas, kar je pomanjkljivo; podari nam po čistem delovanju svoje ljubezni in v tvojo večno slavo milosti, ki jih potrebujemo in se jih nadejamo od tvojega neskončnega usmiljenja. Amen.

Usmili se nas, o moj Bog, in ne zavrzi naših molitev, ko v svojih stiskah kličemo tvoje sveto ime in z ljubeznijo in zaupanjem iščemo tvoje čudovito obličje. Amen.

O vsemogočni večni Bog, ozri se na obličje tvojega Sina Jezusa. Darujemo ti za z zaupanjem in te prosimo odpuščanja. Nadvse usmiljeni Zagovornik odpira svoja usta in se poteguje za nas; prisluhni njegovim prošnjam, poglej njegove solze, o Bog, in ga zaradi njegovih neskončnih zasluženj poslušaj, ko posreduje za nas, uboge bedne grešnike. Amen.

Čudovito obličje mojega Jezusa, moja edina ljubezen, moja luč in moje življenje, daj, da bom le tebe poznal, ljubil in ti služil, živel s teboj, iz tebe in za tebe. Amen.

Večni Oče, darujem ti čudovito obličje tvojega ljubljenega Sina v čast in slavo tvojemu imenu za spreobrnjenje grešnikov in za odrešenje umirajočih.

O Jezus, reši nas po svojem obličju in imenu. Naše upanje je v moči tvojega svetega imena.

Molitev “Zlata puščica” temelji na poročilu o videnjih Jezusa, ki jih je leta 1843 doživela sestra Marije od svetega Petra, karmeličanska redovnica iz Toursa v Franciji. Jezus ji je rekel, da je dejanje bogoskrunstva ali preklinjanja kot “strupena puščica”. Ta zadostilna molitev se imenuje “Zlata puščica” in Jezusa prebode na njegovo veselje ter zaceli druge rane, nastale zaradi zlobe grešnikov.

DVAKRATNO KRVAVENJE SVETEGA OBLIČJA

  1. februarja 1995 je v mestu Cotono-u v zahodnoafriški državi Benin (Gvinejski zaliv) krvavela podoba Svetega Jezusovega obličja, uokvirjena pod steklom (18*24 cm). Zdravnik, poklican, da bi sledil dogodku, ni mogel zbrati krvi, ker se je že strdila. Prisotnih je bilo ducat ljudi. Glas je dejal: »Ponovno se bom vrnil in zdravnik bo dokončal raziskavo.« Bile so pripravljene epruvete za morebitno ponovitev pojava. 15. marca 1995, ko se je bližala 17. ura, je ista podoba Svetega Obličja začela obilno krvaveti in sicer tako močno, da so bili obrisi komaj prepoznavni. Ko je bila tedaj ena četrtina epruvete polna, je nek glas dejal: »Dovolj je tako, jaz sam jo bom napolnil«. Zdravnik se je lahko prepričal, da je ena četrtina epruvete polna krvi. Po preteklih 45 minutah je skupaj z dvanajstimi pričami ugotovil, da je epruveta polna, zelo se je čudil in ni uspel razložiti takšnega dejstva. Zbrana kri je bila dana v preiskavo, iz katere izhaja, da se jo obravnava kot človeško kri skupine AB, Rh pozitivno.

RAZODETJA

Poglej Moje Obličje, ki krvavi! Kaj ti hočem povedati? Kaj drugega naj ti še povem? ME zares še poslušaš? Imaš usmiljenje do MENE, ko ME, vidiš tako krvaveti? To sem storil zate!

Večni Oče:

»Otroci moji! V strašnih dneh, ki bodo prišli nad zemljo, bo Sveto Obličje Mojega Božanskega Sina resnična pomoč (»resnično platno, da posuši solze«), da se bodo Moji pravi otroci skrili za njim. Sveto Obličje bo resnična Žrtev, ki bo omilila kazni, ki jih bom jaz dopustil na zemlji.

V Hišah, kjer se bo Obličje nahajalo, bo luč, ki bo osvobajala od moči teme. Mojim angelom bom dal navodila, naj zaznamujejo kraje, kjer je Sveto Obličje in Moji otroci bodo zaščiteni od zla, ki bo prišlo nad to nehvaležno človeštvo. Otroci moji, postanite pravi apostoli Svetega Obličja in ga razširite povsod! Kolikor bolj bo razširjeno, toliko manjša bo katastrofa«.

Presveto Srce Jezusovo:

»Ponudite vedno Nebeškemu Očetu Moje Sveto Obličje in On se vas bo usmilil. Vse vas prosim, da častite Moje Božansko Obličje in da Mu daste častno mesto v vaših prebivališčih, da bi vas Večni Oče napolnil z milostmi in vam odpusil vaše krivde. Dragi Moji otroci, ne pozabite v vaših hišah vsakodnevno nameniti vsaj eno kratko molitev Svetemu Jezusovemu Obličju. Ko vstanete, ne izpustite tega, da Ga pozdravite in preden greste spat, kličite Njegove blagoslove! Tako boste srečno prišli v nebeško domovino.

Zagotavljam vam, da bodo vsi tisti, ki so posebno predani Svetemu Obličju, vedno obveščeni (opozorjeni, posvarjeni), preden bo prišlo do nevarnosti in katastrof!

Svečano obljubljam da bo tistim, ki  bodo širili pobožnost do Mojega Najsvetejšega Obličja, prizanešena kazen, ki se bo spustila nad človeštvo. Oni bodo poleg tega prejeli luč v dneh strašne zmede, ki se bližajo Sveti Cerkvi. Če bodo morali med kaznijo umreti, bodo umrli kot mučenci in bodo dosegli svetost. Resnično, resnično vam zagotavljam: tisti, ki bodo širili pobožnost do Mojega Obličja, bodo prejeli milost, da nihče od njihovih lastnih domačih ne bo obsojen (pogubljen) in da bodo tisti, ki se nahajajo v vicah, brez odlašanja osvobojeni. Vsi se bodo morali zatorej obrniti k Meni po zagovoru Moje Najsvetejše Matere«.

MOLITEV K SVETEMU JEZUSOVEMU OBLIČJU

Naša draga Mati Božja prosi za pomoč, da bi postalo to Presveto Obličje kmalu ponovno čaščeno v vseh hišah preko molitve in premišljevanja. Ona bo lahko na ta način pripomogla, da se izognemo velikemu delu stroge kazni.

Molimo:

O razbolelo in trpeče Obličje Božjega Sina,

O veličastno Obličje Sina Device,

skupaj s Cerkvijo Ti danes in vedno

posvečam vse svoje bitje in vse stvarstvo!

Po najčistejših rokah Brezmadežne Kraljice

Ti ponujam molitve, dejanja in trpljenja vsakega dne,

da zadostim za naše grehe in jih popravim:

usmiljenje za vse duše, usmiljenje za celoten svet!

Hvalim Te, častim Te, ljubim Te,

najsvetejše Obličje mojega milega Odrešenika,

živ in večen izraz božanske ljubezni in mučeništva,

Darovanega za odrešenje človeštva.

Vodi nas k pravi molitvi, pokori, spreobrnenju,

k ljubezni do bližnjega.

Napravi nas za prave apostole,

nauči nas ljubiti Najsvetejši Zakrament

in Ga živeti vsak dan:

da bi bil vedno navzoč Tvoj blagi pogled

in nas osvetljeval z usmiljenjem

v trenutku naše smrti.

Amen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja