DEVETDNEVNICA K SVETEMU JOŽEFU

 

DEVETDNEVNICA K SVETEMU JOŽEFU

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.

VERUJEM V ENEGA BOGA OČETA VSEMOGOČNEGA ………………….

I, MOLITEV

Sveti Jožef, moj varuh in zagovornik, k tebi se zatekam. Izprosi mi milost, zaradi katere vzdihujem v ponižni prošnji pred teboj. Tegobe in bridkosti, ki jih zdaj doživljam, so resda lahko pravična kazen za moje grehe. Priznam svojo krivdo. Ali moram zato opustiti upanje, da mi bo Gospod pomagal? ”Nikakor ne,” mi odgovarja tebi vdana sv. Terezija, ”seveda ne, ubogi grešniki. V vsakršni potrebi, najsibo še tako velika, se zatecite k učinkoviti  priprošnji Očaka svetega Jožefa, obrnite se k Njemu z živo vero in zagotovo boste uslišani.”

Poln zaupanja stojim torej pred Teboj in te goreče prosim, da se me usmiliš in mi nakloniš milost. Kolikor je v tvoji moči, hiti mi pomagat v mojih stiskah. Ozri se na mojo revščino in daj, mogočni sveti Jožef, da bom po tvojem dobrotljivem posredovanju deležen potrebne milosti in se bom lahko prišel hvaležno poklonit pred tvoj oltar.

Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu.

II. MOLITEV

Usmiljeni sveti Jožef, pomni, da še nobeden ni ostal razočaran, najsibo še tako velik grešnik, če se je z zaupanjem in vero zatekel k tebi. Koliko milosti in pomoči si izprosil žalostnim! Bolni, zatirani, obrekovani, prevarani in zapuščeni, ki so pribežali pod tvoje varstvo, so bili uslišani. Ne dovoli, mogočni Svetnik, da bi bil jaz edini, ki bi ostal brez tvoje podpore. Bodi dobrotljiv in velikodušen tudi do mene, da bom v znamenje hvaležnosti poveličeval tvojo dobroto in Gospodovo usmiljenje.

Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu.

III. MOLITEV

Vzvišeni glavar Svete Družine, nadvse te spoštujem in iz srca te kličem. Žalostnim, ki so molili k tebi pred menoj, si podelil tolažbo in mir, milost in pomoč. Blagovoli torej potolažiti tudi mojo užaloščeno dušo, ki ne najde pokoja med skrbmi, ki jo tarejo. Ti, najmodrejši Svetnik, prepoznaš v Bogu vse moje potrebe, še preden ti jih predstavim v molitvi. Predobro torej veš, kako zelo potrebujem milost, za katero te prosim. Nobeno človeško srce me ne more potolažiti; zaupam, da me boš ti potolažil, častitljivi Svetnik. Če mi podeliš milost, za katero te tako vztrajno prosim, obljubim, da bom širil pobožnost,  podpiral dela, ki bodo v tvojem imenu delila tolažbo nesrečnikom in umirajočim. O, sveti Jožef, tolažnik žalostnih, usmili se moje bolečine!

Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu.

IV. MOLITEV

O, Najvišji ženin Device Marije in zemeljski oče Jezusa, zaradi skrivnosti tvoje popolne poslušnosti Bogu, usmili se me. Podpiraj me s svojim svetim varstvom in mi po svojem usmiljenju in moči od Gospoda izprosi vse potrebno, še posebno pa milost, za katero te prosim.

Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu.

Prejmemo svete zakramente. Če je mogoče se dnevno udeležimo Svete maše.

V.  LITANIJE SVETEGA JOŽEFA

(iz molitvenika)

 VI. SEDEM ŽALOSTI  IN RADOSTI SVETEGA JOŽEFA

PO VSAKI SKRIVNOSTI ZMOLIMO: OČE NAŠ, ZDRAVA MARIJA IN SLAVA OČETU

1. Sveti Jožef, zaradi žalosti in radosti,  ki si jih okusil ob spoznanju materinstva Device Marije, me očetovsko spremljaj v življenju in smrti.

 2. Sveti Jožef, zaradi žalosti in radosti,  ki si jih okusil ob rojstvu Jezusa, me očetovsko spremljaj v življenju in smrti.

3. Sveti Jožef, zaradi žalosti in radosti,  ki si jih okusil, ki si jih okusil ob obrezovanju Jezusa, me očetovsko spremljaj v življenju in smrti.

4. Sveti Jožef, zaradi žalosti in radosti,  ki si jih okusil, ki si jih okusil ob prerokbi starčka Simeona, , me očetovsko spremljaj v življenju in smrti.

5. Sveti Jožef, zaradi žalosti in radosti,  ki si jih okusil, ki si jih okusil pri begu v Egipt, me očetovsko spremljaj v življenju in smrti.

6. Sveti Jožef, zaradi žalosti in radosti,  ki si jih okusil, ki si jih okusil ob/pri vrnitvi iz Egipta, me očetovsko spremljaj v življenju in smrti.7. Sveti Jožef, zaradi žalosti in radosti,

7. Sveti Jožef, zaradi žalosti in radosti,  ki si jih okusil, ki si jih okusil ob izgubi in ponovni najdbi dečka Jezusa v templju, me očetovsko spremljaj v življenju in smrti.

 

VII. POSVETITEV SVETEMU JOŽEFU.

K tebi, o sveti Jožef, pribežimo v svojih stiskah, in ko smo na pomoč poklicali tvojo presveto nevesto, prosimo zaupljivo tudi tvojega varstva. Pri ljubezni, ki te je vezala z brezmadežno Devico, božjo materjo, in pri očetovski ljubezni, s katero si objemal dete Jezusa, te ponižno prosimo, ozri se milostno na delež, ki ga je pridobil Jezus s svojo krvjo in pomagaj nam v naših potrebah s svojo močjo in priprošnjo. O preskrbni varuh svete Družine, varuj izvoljeno ljudstvo Jezusa Kristusa; odvrni od nas, ljubezni polni oče, vsako kugo zmot in greha. Podpiraj nas milostno iz nebes, o mogočni naš varuh, v tem boju zoper moči teme, in kakor si nekdaj otel dete Jezusa iz smrtne nevarnosti, tako brani zdaj sveto Cerkev božjo sovražnega zalezovanja in vsakega nasprotovanja. Varuj nas vsekdar, da bomo po tvojem zgledu in s tvojo pomočjo mogli sveto živeti, srečno umreti in doseči večno zveličanje v nebesih. Amen.

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja