DEVETDNENICA K BREZMADEŽNI 8. DECEMBER – SESTAVIL PAPEŽ PIJ X.

1098204_10151894995038185_1668219574_n maria_immacolata2

 

Uporabnik Nevenka Brozina je dodal nove fotografije (2).
9 min ·

devetdnevnica k prazniku brezmadežne 8. december – sestavljena po papežu Piju X.

Je pobožnost starejša od tisoč let tista, ki je v čast Brezmadežni Mariji, katere slovestnost praznujemo 8. Decembra, praznik, ki ga tudi povezujemo z darovanjem rož kipu Marije na Piazza di Spagna v Rimu.

DOGMA, DA JE MARIJA BREZ MADEŽA IZVIRNEGA GREHA SPOČETA JE BILA RAZGLAŠENA 1854. TODA ŽE OD ŠTIRISTO SE JE OMENJEN PRAZNIK VKLJUČIL V LITURGIČNI KOLEDAR. NA PRAZNIK SE ČASTILCI PRIPRAVIJO Z MOLITVIJO VSAKODNEVNE DEVETDNEVNICE. SV. GERTRUDI VELIKI JE SAMA SVETA DEVICA DALA BESEDILO MOLITVE, KI SE MOLI 9 ZAPOREDNIH DNI.
DEVETDNI POVRSTI SE MOLI VSAKODNEVNO 30 ZDRAVIH MARIJ V SPOMIN NA 270 DNI, KI JIH JE MARIJA PREŽIVELA POD SRCEM SVOJE MATERE – SVETE ANE. SLEDIJO MOLITVE Z NEKATERIMI SPECIFIČNIMI VZKLIKI.
PRAZNIK BREZMADEŽNE SE POVEZUJE TUDI S POSVETITVIJO MARIJINEMU BREZMADEŽNEMU SRCU, KATEREMU SE MNOGI IZROČIJO. PRAZNIK IZHAJA IMA KORENINE ŠE V SREDNJEM VEKU, KO SE JE MARIJO KLICALO »GOSPODARICA«
PRAVI ČIN POSVETITVI JE BIL SVETI ALOJZIJ MARIJA GRIGNON DE MONFORT, KI JE V SEDMEM STOLETJU OBJAVIL : RESNIČNA POBOŽNOST K MARIJI.
BESEDILO JE DUHOVNO IN JE ŠE DANES MNOGO CENJENO, V KATEREM JE A.M.GRIGNON PRIPRAVIL PROGRAM 33 DNI KOT PRIPRAVO NA POSVETITEV

PRVIH 12 DNI PREDSTAVLJAJO ČAS ZBRANOSTI, DA BI SE NAUČILI OSVOBODITI SE NAVEZANOSTI NA POSVETNE STVARI.
NASLEDNJI TRIJE TEDNI SO DOLOČENE ZA :
– PODARITEV BOGU,
– KRISTUSU IN
– SVETEMU DUHU
– VSAK TRENUTEK DNEVA.
– MOLITEV POSVETITVE Z
– OBNOV ITVIJO KRSTNIH OBLJUB:«DARUJEM MARIJI SEBE, SVOJE ŽIVLJENJE IN VREDNOST VSEH MOJIH DOBRIH DEL V PRETEKLOSTI, SEDANJOSTI IN PRIHODNOSTI.
MED DEVETDNEVNICO
– VSAK DAN ZMOLIMO DESETKO ROŽNEGA VENCA, ALI BOLJE CEL ROŽNI VENEC
– POJEMO MARIJINE PESMI V ČAST BREZMADEŽNE
– VSAKODNEVNE ŽRTVICE MARIJI V SLAVO
– ŽIVETI DEVETDNEVNICO KOT ČAS OSEBNEGA SPREOBRNJENJA
– -ŽIVETI V TIHOTI

SVETA DEVICA, KI STE BILA LJUBA GOSPODU IN STE POSTALA NJEGOVA MATI, BREZMADEŽNA NA TELESU IN DUHU, V VERI IN LJUBEZNI, SPOČETA BREZ GREHA, POGLEJTE DOBROTLJIVO NA PROŠNJE, IN JIH USLIŠITE, KO VAS PROSIMO VAŠEGA VARSTVA!

HUDIČ ZLOBNA KAČA, PROTI KATEREMU JE BILA VRŽENA PRVO PREKLETSTVO ŠE VEDNO SE BORI PROTI NAM UBOGIM EVINIM OTROKOM. O BLAGOSLOVLJENA NAŠA MATI, NAŠA KRALJICA IN SREDNICA, KI ŽE OB TRENUTKA VAŠEGA SPOČETJA STE STRGLI SOVRAŽNIKU GLAVO, SPREMITE NAŠE MOLITVE, KI JIH SKUPAJ Z VAMI KOT ENO SRCE – PROSIMO, DA JIH PRENESETE PRED BOŽJI PRESTOL. DA NE BI NIKOLI PADLI POD TEŽO PREIZKUŠENJ, DA BI MOGLI PRITI V PRISTAN ZDRAVJA, MED TOLIKIMI NEVARNOSTMI. CERKEV IN VSA KRŠČANSKA SKUPNOST POJE ŠE ENKRAT SLAVOSPEV OSVOBODITVE, ZMAGE IN MIRU. TAKO BODI. AMEN.

O MARIJA BREZ MADEŽA SPOČETA, PROSI ZA NAS, KI SE K TEBI ZATEKAMO. (3x)

Vsa si čista o Marija,brez vsakega madeža, ti slava Jeruzalema in radost Izraela.
Ti si čast našega ljudstva,
Zagovornica grešnikov.
O Marija, O Marija
Devica Najmodrejša
Mati Usmiljenja
Prosi za nas
Posreduj za nas
Pri Gospodu Jezusu Kristusu. Amen
.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja