ČEŠČENJE PETIH SVETIH JEZUSOVIH RAN– OB PETKIH

 

ČEŠČENJE PETIH SVETIH JEZUSOVIH RAN

  1. PRVArana na Gospodovi levi nogi

O moj Gospod Jezus Kristus, častim rano na Tvoji levi nogi. Zahvaljujem se Ti, ker si jo z veliko žalostjo in ljubeznijo pretrpel zame. Sočustvujem s tvojo bolečino in bolečino tvoje trpeče matere. In po zaslugi te svete rane te prosim, da mi odpustiš moje grehe, za katere se iz vsega srca kesam, ker so užalili tvojo neskončno dobroto.

O žalostna Marija, prosi Jezusa zame.

Oče naš, Zdrava Marija, Slava

Ob vseh ranah, ki si jih s tolikšno ljubeznijo in tolikšno bolečino prenašal, o, naj molitev grešnika doseže tvoje usmiljenje, Gospod!

DRUGA rana na Gospodovi desni nogi.

O moj Gospod Jezus Kristus, častim rano na Tvoji desni nogi. Zahvaljujem se Ti, ker si jo zame pretrpel s tolikšno bolečino in s tolikšno ljubeznijo. Sočustvujem s tvojo bolečino in bolečino tvoje trpeče matere. In zaradi zaslug te svete rane te prosim, da mi daš moč, da v prihodnje ne bi zapadel v smrtni greh, ampak da bi do smrti vztrajal v tvoji milosti.

O žalostna Marija, prosi Jezusa zame.

Oče naš, Zdrava Marija, Slava

Ob vseh ranah, ki si jih nosil s tolikšno ljubeznijo in bolečino, o, naj molitev grešnika doseže tvoje usmiljenje, Gospod!

TRETJA rana na Gospodovi levi roki

O moj Gospod Jezus Kristus, častim rano na tvoji levi roki. Zahvaljujem se Ti, da si jo s tolikšno bolečino in s tolikšno ljubeznijo pretrpel zame. Sočustvujem s tvojo bolečino in bolečino tvoje trpeče matere. In po zaslugi te svete rane te prosim, da me odrešiš pekla, ki sem si ga tako pogosto zaslužil in v katerem te ne bi mogel nikoli bolj ljubiti.

O žalostna Marija, prosi Jezusa zame.

Oče naš, Zdrava Marija, Slava

Pri vseh ranah, ki si jih s tolikšno ljubeznijo in tolikšno bolečino nosil, o, naj grešnikova molitev Tvoje usmiljenje, Gospod, doseže

ČETRTA rana na Gospodovi desni roki

O moj Gospod Jezus Kristus, častim rano na tvoji desni roki. Zahvaljujem se Ti, da si jo s tolikšno bolečino in s tolikšno ljubeznijo pretrpel zame. Sočustvujem s tvojo bolečino in bolečino tvoje najbolj trpeče matere. Zaradi zaslug te svete rane te prosim, da mi podeliš slavo raja, kjer te bom popolnoma in z vso močjo ljubil.

O žalostna Marija, prosi Jezusa zame.

Oče naš, Zdrava Marija, Slava

Pri vseh ranah, ki si jih nosil s tolikšno ljubeznijo in bolečino, o, naj molitev grešnika doseže tvoje usmiljenje, Gospod!

PETA rana na Gospodovi srčni strani

O moj Gospod Jezus Kristus, častim rano na Tvojem boku. Zahvaljujem se Ti, ker si tudi po svoji smrti hotel trpeti to dodatno rano, resda brez bolečin, a s popolno ljubeznijo. Sočustvujem s Tvojo trpečo Materjo, ki je edina občutila vse njene bolečine. In zaradi zaslug te svete rane Te prosim, da mi podeliš dar svete ljubezni do Tebe, da Te bom tako vedno ljubil v tem življenju in v drugem, iz oči v oči, za vso večnost, v raju.

O žalostna Marija, prosi Jezusa zame.

Oče naš, Zdrava Marija, Slava

Ob vseh ranah, ki si jih nosila s tolikšno ljubeznijo in bolečino, o, naj molitev grešnika doseže tvoje usmiljenje, Gospod!

Molitev k Kristusovi rani na rami (ljudje malo poznajo to rano)

(sv. Bernard iz Clairvauxa)

Najmilejši Jezus, krotko Jagnje Božje, jaz, ubogi grešnik, pozdravljam in častim najsvetejšo rano Tvoje rame, na kateri si nosil svoj težki križ, ki je tako raztrgal Tvoje meso in razgalil Tvoje kosti, da Ti je povzročil večjo bolečino kot katera koli druga rana Tvojega presvetlega telesa. Klanjam se Ti, o Jezus najbolj žalostni; hvalim in slavim Te ter se Ti zahvaljujem za to najsvetejšo in najbolj bolečo rano in Te prosim, da bi bil zaradi te izjemne bolečine in zaradi pritiskajočega bremena Tvojega težkega križa usmiljen do mene, grešnika, da bi mi odpustil vse moje smrtne in velike grehe ter me vodil v nebesa po poti Tvojega križa. Amen.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja