ČAS V KATEREM ŽIVIMO DANES –ŠKOF FULTON SCHEN IN PAPEŽ BENEDIKT XVI

ČAS V KATEREM ŽIVIMO DANES – ŠKOF FULTON SCHEN IN PAPEŽ BENEDIKT XVI

 

TO SO BESEDE PAPEŽA BENEDIKTA XVI.

RESNIČNA NEVARNOST CERKVI JE LAŽNI HUMANIZEM!

»Resnično grožnjo Cerkvi in ​​torej službi svetega Petra predstavlja svetovna diktatura očitno humanističnih ideologij. Njihovo nasprotovanje pomeni izključitev iz temeljnega družbenega konsenza (…) Sodobna družba je v postopku oblikovanja “protikrščanske veroizpovedi”. In kdor se temu upira, se kaznuje z družbeno ekskomunikacijo. Strah pred to duhovno močjo Antikrista je torej zelo naraven in molit

 

“Živimo v dneh apokalipse – zadnjih dneh naše dobe. Dve veliki sili – Kristusovo mistično telo in Antikristovo mistično telo – začenjata risati bojni črti za zadnji spopad.
Lažni prerok bo imel vero brez križa. Religija brez prihodnjega sveta. Religija za uničenje religij. Kristusova cerkev bo ena izmed njih. Tam bo lažna cerkev. In lažni prerok bo ustvaril novega. Lažna cerkev je posvetna, ekumenska in globalna. To bo zveza cerkva. In religije bodo tvorile nekakšno globalno združenje. Svetovni parlament cerkva. [Prava Cerkev] bo izpraznjena vse božanske vsebine in bo mistično telo Antikrista. Današnje mistično telo na Zemlji bo imelo Juda Iskariota in lažnega preroka. Satan vas bo zaposlil med našimi škofi. Antikrist se ne bo imenoval tako, ker če bi bil, ne bi imel privržencev. Ne bo nosil rdečih oblačil, niti ne bo bruhal žvepla, nosil bo trizoba ali bo imel repa, kot je Mefisto v Faustu. Pravzaprav so takšne stvari prikrile hudiča in mu pomagale prepričati ljudi, da ne obstaja. Bolj ko ne vedo, kaj v resnici je, močnejši postane. Bog se je opredelil kot “sem, ki sem”, hudič pa kot “sem, ki nisem”. (…) Prekomunistična Rusija verjame, da bo prišla preoblečena v velikega humanista; govoril bo o miru, blaginji in izobilju; ne kot sredstvo, ki bi nas vodilo k Bogu, ampak kot samo sebi namen.
Tretja skušnjava, s katero je Satan prosil Kristusa, naj ga časti v zameno za vsa kraljestva sveta, bo postala skušnjava nove religije brez križa in brez liturgije, brez prihodnjega sveta, religije uničiti religijo ali politiko, ki je religija – ki Cezarju daje tudi stvari, ki so božje. Med svojo očitno ljubeznijo do človeštva in poenostavljenim govorom o svobodi in enakosti bo Antikrist skrival veliko skrivnost, ki se ne bo razkrila nikomur: ne verjame v Boga, ker bo njegova religija bratovščina brez očetovstva božjega, in hotel bo prevarati celo izbrane. Na svetu bo ustanovil proti cerkev kot lažno kopijo svete cerkve, ker je on, hudič, božja opica. ”
🌹
Škof Fulton Sheen
V prispevku „Komunizem in vest Zahoda“: Sicut Myrrha electa

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja