APOSTOLSKA SPODBUDA ODREŠENIKOV VARUH JANEZA PAVLA II. 1995

 

DUHOVNIKI

POKLICANI STE, DA SPOZNATE IN VZLJUBITE TER SE IZROČITE V VARSTVO SVETEGA JOŽEFA, JEZUSOVEGA REDNIKA IN VARUHA TER ZAVETNIKA CERKVE.
KOT JE VAROVAL BOŽJEGA SINA TAKO BO VAROVAL TUDI VAS NA TEM RAZBURKANEM MORJU!!
CERKEV NAM JE ŽE V LETU 1995 PO SVETEM PAPEŽU J.P.II MOČNO SPREGOVORILA O JOŽEFU.
 

Marijina vera se sreča z Jožefovo vero. Če je Elizabeta rekla Odrešenikovi Materi: » Blagor ji, ki je verovala,« se ta blagor v nekem pomeni nanaša tudi na Jožefa, ker je pritrdilno odgovoril Božji Besedi v odločilnem trenutku, ko mu je bila poslana. Res, Jožef ni odgovoril na angelovo »oznanilo« kot Marija, ampak je »storil«, kakor mu je naročil Gospodov angel: Vzel je svojo ženo k sebi. »Kar je storil je čista »poslušnost vere« (prim. Rim1,4; 16,26; 2Kor 10,5-6) (Apostolska spodbuda ODREŠENIKOV VARUH PAPEŽA JANEZA PAVLA II. o podobi in poslanstvu svetega Jožefa v Kristusovem življenju in življenju Cerkve.)

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

BRATJE IN SESTRE, častilci sv. Jožefa in treh Svetih Src. Poklicani smo, da molimo za duhovnike, da bi ostali in postali trdni in sveti v poklicanosti in, da bi razumeli, da je v teh časih velik priprošnjik Sveti Jožef, da bi se mu z zaupanjem izročili pod njegov sveti varovalni plašč. Prosimo, da bi njihova srca spoznala veličino čistosti in kreposti pravičnega Jožefa, ki je vzor ne samo duhovnikom ampak tudi vsem možem in očetom. (Nevenka)

Dobila sem škapulirje in rožne vence sv. Jožefa tudi nekaj svetinjic.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja