490 LET OD PRIKAZOVANJ GUADALUPSKE MATERE BOŽJE

 

Juan Diego je prvič videl Marijo 9. Decembra 1531 zjutraj na griču Tepeyac, blizu Mesta Meksika. Prosila ga je naj postavijo cerkev v njeno čast ob vznožju griča: Juan Diego je tekel dogodek povedati škofu Juan de Zamarraga, a ta mu ni hotel verjeti.

Zvečer, ko je počival na griču, je Juan Diego videl drugič Sveto Mater, ki mu je naročila naj se naslednji dan vrne k Škofu. Škof ga je poslušal in prosil za znamenje, ki bi potrjevalo resničnost njegove izpovedi.

Juan Diego se je torej vrnil na Tepeyav in videl Blaženo devico tretjič. Obljubila u je znamenje za naslednji dan. Drugi dan Juan Diego ni mogel priti na kraj prikazovanj, ker je moral paziti na njeovega strica, ki je bil zelo hudo bolan.

Naslednje jutro, 12 decembra je stroc zledal kot umirajoč in Juan Diego je šel, da bi poiskal duhovnika za spoved strica. Marija se mu je vzdolž prikazala četrtič in zadnjič Dejala mu je, da je njegov stric ozdravel in povabila Juan Diega naj gre ponovno na grič, da bi nabral rož.

Juan Diego je tam našel obljubljeno znamenje: čudovite rože Castiglia, ki so vzniknile izven njihove sezone cvetenja in na pustem kamenju. Nabral jih je v svoje ogrinjalo – tilma, tipičen meksikanski plašč in potem se odpravil k škofu.

Pred predsednikom in drugimi sedmimi osebami je Juan Diego razprl plašč, da bi pokazal rože, in glej, v trenutku se je na njegovi tilmi pokazala vtisnjena in vsem vidna celotna podoba Device Marije.

Pred tem dogodkom je škof padel na kolena in z njim vsi prisotni.

Drugo jutro je Juan Diego spremljal predsednika na Tepeyak, da mu pokaže kraj, kjer je Marija prosila da se zgradi cerkev.

Podoba je bila postavljena v katedralo.

Letos je 490 let od prikazovanja Guadalupske Matere Božje.

 

Po priprošnji Guadalupske Marije prejemamo velike milosti ozdravljenja in osvobojenja od zvezanosti in okultnih praks.

Očetu Roy Gislein, francoskemu duhovniku, je Marija naročila naj izdelamo šale in nanje vtisnemo njeno podobo, jih blagoslovimo in nosimo. Še posebno ob uri hudih stisk, preizkušenj in delovanja Zla. V svetu so ti šali poznani in jih ljudje razširjajo. V Sloveniji so tudi poznani in dosegljivi. Poznani so tudi plašči Guadalupske Marije.

031 529 838

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja