3. DAN TRIDNEVNE PRIPRAVE NA POSVETITEV MARIJINEMU BREZMADEŽNEMU SRCU

PRIPRAVA NA POSVETITEV SVETA MARIJINEMU BREZMADEŽNEMU SRCU  PAPEŽA FRANČIŠKU

–          nedelja, 13. oktober 2013 – trg sv. Petra v Rimu –

3 –  dnevnica  – 3. dan  – MOČ POSVETITVE

Uvodna misel:

V Rimu potekajo Marijini dnevi, sv. oče je zbral romarje in predstavnike Marijinih gibanj iz celega sveta. Nocoj bo v svetišču Divino amore (Božja ljubezen) tudi celonočno češčenje najsvetejšega. Navzoč bo tudi kip Fatimske matere Božje, ki je posebno za to priložnost prišel iz Fatime. V tem starodavnem in novejšem svetišču, ki je bilo po zaobljubi v drugi svetovni vojni postavljeno je tudi grob prvih blaženih staršev Cerkve. Vsako noč v letu poteka tudi nočno češčenje najsvetejšega, ki je neprestano izpostavljeno čez dan. Nahaja se precej ven iz glavnega in širšega središča Rima. Jutri bo sv. oče Frančišek na trgu sv. Petra v Rimu posvetil svet Marijinemu Brezmadežnemu Srcu. Navzoči bodo tudi slovenski romarji. Prav gotovo je fatimsko sporočilo zelo aktualno tudi danes. Slovenija letos praznuje 70. – letnico prve posvetitve Marijinemu Brezmadežnemu Srcu. To je bila velika priprava na trpljenje naroda in mučeniško smrt mnogih. Čeprav se je posvetitev in češčenje Marijinega Srca razširila po Fatimi šele v prvi polovici 20. stoletja je sv. Ludvik M. Grignon de Montfort širil posvetitev Mariji že konec 17. in v začetku 18. stoletja. Prav gotovo imajo vsa marijanska gibanja v srcu svoje duhovne hrbtenice njegov nauk in izkušnjo. Ob začetkih njegovega misijonskega delovanja je bil s strani Cerkve kar precej preganjan. Vendar je dejal, da se bo njegova duhovnost širila posebno v poslednjem času. Bistvo njegovega sporočila je odkrival tudi blaženi Janez Pavel II.,ki je ob tem zapisal, da mu je bila knjižica v velik teološki in duhovni izziv. V njej nam poda avtor res veliko izzivov. Predvsem nam predstavi podobo in lik Marije v novi luči, v kateri nam do sedaj ni poznana. Mnogi laiki in duhovniki se želijo upodobiti za Boga v svojem stanu po nekem bližnjem – všečnem človeškem liku. Sv. Ludvik  pa nas povabi, da bi se vsak v svojem stanu pustil upodobiti (uliti) po in v Mariji za Jezusa Kristusa. Ona je naša mati in nas želi rojevati – upodabljati vsak dan po svojem Srcu za Gospoda. Želi nas upodabljati po značaju in krepostih svojega Srca za Njega. Vendar, če je izrinjena iz naše praktične veroizpovedi zaradi ‘marijanskih očitkov’ in si ji ne izročimo oz. posvetimo ostajajo naše duhovne mreže prazne in prav tako naša pastoralna prizadevanja. V takem primeru pravi sv. Ludvik de Montfort, da se želimo uliti za Boga po svojem vzorcu, kar pa nas lahko stane ogromno truda in neuspeha. Po Mariji k Jezusu.

UVODNA MOLITEV:

Gospod Jezus Kristus tudi Cerkev na Slovenskem ter vse naše družine in skupnosti se želimo vključiti v pripravo in posvetitev sveta Brezmadežnemu Srcu tvoje matere, ki jo bo na fatimski dan v Rimu izvršil sv. oče papež Frančišek. Podari nam Marijinega duha, da se bomo znali odpreti Besedi in jo izvrševati ter prinašati mnogo kateri sad osebne in narodove posvetitve Tvojemu in Marijinemu presvetemu Srcu.

IZ SVETEGA PISMA:

»Moja duša poveličuje Gospoda in moj Duh se raduje v Bogu mojem Odrešeniku«(Lk 1, 47)

IZ LAVRETANSKIH LITANIJ:

Devica mogočna…prosi za nas!

Devica milostljiva ….

Devica verna…

Podoba pravice…

Sedež modrosti…prosi za nas!

DUHOVNA SPODBUDA:

Povabim k pripravi v domači družini z molitvijo rožnega venca. V nedeljo na posvetitveni dan povabim prav tako tudi v župniji, da skupaj pri sv. maši preberemo molitev posvetitve Marijinemu Brezmadežnemu Srcu.

IZ MARIJINIH SPOROČIL SLOVENIJI IN SVETU (Kurešček):

»…Posnemajte Božjega služabnika papeža, saj je zvesti glasnik Glave Cerkve. Sodelujte s svetim očetom za prenovo Cerkve. V dokumentih Cerkve in papeževih govorih je podana pot, način in sredstva, kako naj se prenavlja Cerkev. Spoznavajte te dokumente in spoznali boste znamenja časa, v katerem živite. … «( 3.12.1994).

ZAKLJUČNA MOLITEV:

Marija Kraljica Slovencev hvala ker si nas sprejela v svoje Brezmadežno Srce. Pridružujemo se posvetitvi papeža Frančiška na trgu sv. Petra v Rimu. Obnavljamo V LETU VERE našo zavezo in nepretrgano vez s svetim očetom in rimo – katoliško Cerkev. Marija sprejmi nas ponovno v svoje Srce, nas in vse naše verske in narodne voditelje, vse naše može in žene, družine in otroke ter vse kar imamo in premoremo v naših dušah in na vseh slovenskih tleh. Bodi naša Mati in naj naša izročitev in posvetitev Tvojemu Brezmadežnemu Srcu prinese obilen blagoslov na ves slovenski narod, predvsem pa odpuščanja, sprave in miru ter vsesplošnega kulturnega, verskega, družbenega in gospodarskega preporoda. Amen.

Vsi rimski in slovenski svetniki in svetnice, mučenci in mučenke … prosite za nas!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja