DEVETDNEVNICA NA ČAST BREZMADEŽNI S ČUDODELNO SVETINJO

Da bomo to devetdnevnico opravili dobro in čimbolj v duhu svete Katarine Laboure.

prosimo njo, naj vlije v naša srca nekaj svoje otroške ljubezni do presvete Device, posebno pa naj nam pomaga tako verovati v njeno materinsko ljubezen do nas, kot je verovala ona;
obljubimo ji, da bomo teh devet dni bolj velikodušno gojili po njenem zgledu ponižnost povsod, kjer se nam bo ponudila za to priložnost.
SPOMNI SE O PREMILA DEVICA MARIJA ,
DA ŠE NIKDAR NI BILO SLIŠATI, DA BI TI KOGA ZAPUSTILA, KI JE POD TVOJE VARSTVO PRIBEŽAL, TEBE POMOČI PROSIL IN SE TVOJI PRIPROŠNJI PRIPOROČAL.
S TEM ZAUPANJEM VDANO HITI K TEBI O DEVIC DEVICA IN MATI, K TEBI PRIDEM, PRED TEBOJ ZDIHUJOČI GREŠNIK KLEČIM, NIKAR NE ZAVRZI O MATI bESEDE, MOJIH BESED, TEMVEČ MILOSTNO ME POSLUŠAJ IN USLIŠI. AMEN.

1.dan: Prvo prikazanje v noči od 18. na 19. julij 1830
Premišljujmo o presveti Devici v njenem prvem prikazanju sv. Katarini. Pobožno novinko vodi njen angel varuh in jo predstavi Brezmadežni. Delimo z njo njeno neizrekljivo veselje. Tudi mi bomo srečni kot sveta Katarina, če se bomo goreče trudili za svoje posvečenje. Uživali bomo rajske sladkosti, če se bom odrekli zemeljskim užitkom.

Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu, O Marija, brez madeža spočeta…

2.dan: Marijine solze
Premišljujmo Marijo, ki joka zaradi nesreč, ki bodo kmalu zadele svet, ob misli na to, da bo žaljeno Srce njenega Sina, da bo križ zaničevan, njeni posebno ljubljeni otroci pa preganjani. Izročimo se sočutni Devici, pa bomo tudi mi deležni njenih solz.

Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu, O Marija, brez madeža spočeta…

3.dan: Marijino varstvo
Premišljujmo o naši Brezmadežni Materi, kako v svojih prikazanjih govori sveti Katarini: »Jaz sama bom z vami, vedno sem vas varovala in naklonila vam bom veliko milosti«. – Brezmadežna Devica, ti si zame ščit in obramba v vseh nadlogah.

Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu, O Marija, brez madeža spočeta…

4.dan: Drugo prikazanje – Marija Srednica
Ko je sveta Katarina 27. novembra 1830 molila, se ji je presveta Devica prikazala vsa lepa: z nogo na glavi peklenske kače daruje vse človeštvo Bogu; njena kretnja izraža materinsko varstvo in zaupno prošnjo. V tem prikazanju vidimo njeno veliko željo, da nas vedno varuje pred sovražnikom našega zveličanja. Zatekajmo se torej k naši brezmadežni Materi z zaupanjem in ljubeznijo!

Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu, O Marija, brez madeža spočeta…

5.dan: Žarki z Marijinih rok
Premišljujmo danes, kako Marija iz svojih rok razliva svetle žarke. »Ti žarki so – pravi sama – znak milosti, ki jih razlivam na vse, ki me zanje prosijo«. Ne dovolimo, da bi šlo toliko milosti v izgubo! O brezmadežna Devica s čudodelno svetinjo, daj, da bodo ti oživljajoči žarki, ki padajo iz tvojih rok, razsvetlili moj razum, da bom bolje spoznaval, kaj je dobro, da bodo razvneli moje srce v živih čustvih vere, upanja in ljubezni.

Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu, O Marija, brez madeža spočeta…

6. dan: Molitev na svetinjici

Radi premišljujmo, kako Marija vsa žari v sijaju, polna dobrote in kako jo obkroža kakor venec vzklik: »O Marija, brez madeža spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo«! Sama hoče, da se da kovati svetinjica, ki jo tako predstavlja in obljublja vsem , ki jo bodo pobožno in z ljubečim srcem nosili, veliko milosti. Nosimo vedno in zvesto to sveto svetinjico!

7. dan: Druga stran svetinjice s črko M

M je začetnica Marijinega svetega imena. – O mati moja, čudodelna Devica, najvišja Kraljica, Brezmadežna! Tis si moja zagovornica, moja zaščitnica, moje pribežališče in moje zatočišče na tem svetu, v nebesih pa boš moje veselje in moja slava!

Oče naš, zdrava Marija, Slava Očetu, O Marija, brez madeža spočeta…

8.dan: Križ na svetinjici
Brezmadežna mati, daj, da bo križ s tvoje svetinjice vedno blestel pred mojimi očmi; naj mi lajša bridkosti sedanjega življenja in me privede v večno življenje!

Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu, O Marija, brez madeža spočeta…

9.dan: Obe srci
Jezusovo s trnjem ovito in Marijino z mečem prebodeno Srce sta v isti ljubezni do naših duš skupaj utripali. Radi se spominjajmo tega in prosimo Marijo, naj nas privede k Jezusovemu Srcu, posebej prosimo te milosti ob naši smrtni uri.

Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu, O Marija, brez madeža spočeta…

DNEVNA MOLITEV:
Brezmadežna Devica Marija, mati našega Gospoda Jezusa Kristusa in mati Cerkve, neomajno zaupamo v tvojo materinsko pomoč, ki
jo razodevaš po čudodelni svetinji. Kot ljubeči otroci te zaupno prosimo, da nam in vsem tistim, ki ti jih danes priporočamo, izprosiš milosti in dobrot, ki jih pričakujemo od tebe.

(Kratek premor:vsak tiho izrazi svoj poseben namen)

Daj nam velikodušno srce, ki se v nežnem sočutju razdaja trpečim in zapuščenim; zvesto srce, ki ne pozabi na nobeno dobroto in se ne spominja nobene hudobije, krotko in ponižno srce, ki ljubi, ne da bi pričakovalo plačila, in se tiho umakne pred drugim srcem, pred srcem tvojega Sina. Oblikuj nam srce, ki bo gorelo za slavo Jezusa Kristusa; srce, ki ga je ranila njegova ljubezen in katerega rana se bo zacelila samo v nebesih. Amen.
POD TVOJE VARSTVO PRIBEŽIMO…………

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja