22. APRIL – 30. APRIL -DEVETDNEVNICA K SVETEMU JOŽEFU DELAVCU

 

Devetdnevnica, molitev, ki se moli devet dni, je način molitve z vztrajnostjo. Tako kot so molili apostoli od Jezusovega vnebohoda do binkošti, da so prejeli darove Svetega Duha, tako molimo mi devet dni za kakšno posebno pomoč, ki jo potrebujemo mi ali naši bližnji in se obračamo tudi na sv. Jožefa, da s svojo priprošnjo podpre našo molitev.

Spoznajte moč priprošnje Svetega Jožefa

+ V imenu Očeta, in Sina in Svetega Duha. Amen.

O Bog, ozri se name in me poslušaj,
Gospod, pridi in mi pomagaj.
Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu,
kakor je bilo v začetku, tako zdaj in in vselej in vekomaj. Amen.

Vsemogočni Bog, Oče milosti in delivec vseh darov,  prihajam pred Tebe, da Te častim v Tvojih svetnikih in jih prosim za njihovo pomoč v mojih potrebah.
Ti si obljubil, da bodo tisti, ki prosijo, prejeli;
tisti, ki iščejo, bodo našli;
tisti, ki trkajo, se jim bo odprlo.
Poslušaj molitev svoje Cerkve, sprejmi moje prošnje, in odpusti moje grehe. Amen.

Sveti Jožef, pravičen in pošten, z očetovsko skrbnostjo si vzgajal Jezusa
in z ljubeznijo zakonca delil svoje življenje z Marijo, njegovo Materjo.
Zaupam v tvojo pomoč in v tvoje roke izročam te moje prošnje…
(predloži svoje prošnje Bogu)
Sveti Jožef, v mirnem Nazaretu si slišal navdihe Svetega Duha in si s čudovitim zaupanjem zvesto izpolnil Božjo voljo. V nemiru mojih dni mi pomagaj slišati navdihe Svetega Duha in sprejeti voljo nebeškega Očeta.
(Zmoli eno  molitev za dan)

1. dan
Bog Oče, voditelj tistih, ki poslušajo in pomočnik tistih, ki slišijo Tvoj glas, govori mi, kot si govoril svetemu Jožefu, prerokom in apostolom in mi pomagaj izpolniti Tvojo voljo, ki živiš in kraljuješ vekomaj. Amen.
2. dan
Bog Oče, Ti ljubiš svoje ljudstvo. Blagoslovi nas, kot si blagoslovil Svetega Jožefa, blagoslovi moje (naše) delo in daj, da bo vse, kar bom storil, narejeno  z ljubeznijo. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen
3. dan
Bog, naš Oče, ti si vedno zvest, vedno se nas usmiliš in ob pravem času nam podeliš svoj blagoslov. Pomagaj mi zaupati v Tvojo dobroto in moč, kot je zaupal Sveti Jožef. Nikoli naj ne izgubim upanja, da mi boš naklonil čudovite darove, ki si mi jih obljubil. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.
4. dan
Bog, naš Oče, blagoslovi mojo ( našo) družino. Ohrani nas varne pred zlom, in nikoli ne dopusti,
da nas zlo premaga. Daj, da ostane mir in ljubezen v naših srcih. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.
5. dan
Bog, naš Oče, ki ljubiš vse otroke, bodi usmiljen do naših otrok.  Daj jim oči vere, da bodo videli daleč, odprta ušesa za Tvojo besedo in ljubeče srce v katerem bo prebival Sveti Duh in bodo zvesto hodili za Tvojim Sinom, ki s Teboj živi in kraljuje vekomaj. Anen.
6. dan
Bog, naš Oče, blagoslovi naš dom. Duhovna prisotnost Device Marije in sv. Jožefa naj se čuti pri naši mizi, v naših besedah in dejanjih in pošlji blagoslov vsem, ki živimo pod isto streho. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.
7. dan
Bog, naš Oče, daj svojega Svetega Duha vsem očetom. Kot sv. Jožefu, jim daj v srca ponižne ljubezni za njihove žene in otroke ter moč za odpuščanje in potrpežljivost. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.
8. dan
Bog, naš Oče, daj zavetje tistim, ki to potrebujejo, in združi zopet razdeljene družine.
Daj nam dovolj hrane in primerno delo, da zaslužimo naš vsakdanji kruh.
To te prosimo po Kristusu, našem Gospodu. Amen.
9.dan
Bog, naš Oče, blagoslovi vse družine, posebno tiste v stiski. Prosimo za revne, za tiste, ki pogrešajo topel dom, za vse, ki so v pregnanstvu. Podeli jim, Gospod, za varuha  sv. Jožefa. ki živiš in kraljuješ vekomaj. Amen.

Vsaki dan zaključi devetdnevnico z enim Očenašem, Zdravo Marijo in Slava Očetu…
Molimo lahko tudi ves mesec…

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja