2. MAJ 2020 – 26. OBLETNICA PRIKAZOVANJ KRALJICE ROŽNEGA VENCA IN MIRU V ITAPIRANGI

NAJ V VAŠIH SRCIH NE UGASNE PLAMEN LJUBEZNI DO ZDRUŽENIH SVETIH SRC: JEZUSA, MARIJE IN SV. JOŽEFA

 

Dragi častilke in častilci Prečistega Srca svetega Jožefa in treh Svetih Src – Jezusa, Marije in Jožefa.

Danes je 26. obletnica prikazovanj Kraljice Rožnega venca in Miru v Itapirangi.

Kljub velikemu nasprotovanju cerkvenih oblasti, ki so svojo akcijo začele po smrti pokojnega škofa Carilla Gritti, ljudje sprejemajo, ljubijo in častijo Srca Jezusa, Marije in Jožefa. Srca Svete Družine, ki so  za časa zemeljskega življenja živela Združena v eni ljubezni do Nebeškega Očeta, v izpolnjevanju njegove Svete Volje.

Ne moremo in ne smemo pozabiti, kako je Marija, tudi naša Kraljica Slovencev, Marija Kraljica Miru s Kureščka, Marija Pomočnica Kristjanov in še in še bi lahko naštevala besede, s katero mi Slovenci častimo našo Mater in Kraljico. njeno deviško poslanstvo Matere Božjega Sina.

Prav tako ne moremo in ne smemo pozabiti poslanstva svetega Jožefa, najčistejšega krušnega očeta Jezusa, Božjega Sina. Če ga je Božji Sin tako ljubil, da ga je klical oče, potem kdo smo mi, ki mu to pravico hočemo vzeti? In zakaj? Samo za to, ker človeška pokvarjena narava v teh časih ne more sprejeti Deviškosti Jožefa v življenju z Najčistejšo Devico – Božjo Materjo.

Kaj bi rekli o Jezusu? Naš Odrešenik, naš Odkupitelj pred Očetom, ki je zadostil s svojim trpljenjem in smrtjo za vse grehe človeštva od Adama in Eve pa do poslednjega človeka te Zemlje. Z Vstajenjem  je pokazal, da je človeštvu pripravil prostor v nebesih in, da s smrtjo ni vsega konec. Smrt je premagana!

Ne moremo mimo dejstva, da sta bila tako Marija, kot Jožef po Nadangelu Gabrijelu poklicana sodelovati v Jezusovem poslanstvu Odrešenja, ki mu ga je zaupal Vsemogočni Oče.

Poslanstvo njegove Matere je Jezus s križa spremenil v poslanstvo Matere vsega človeštva. Njena Materinska skrb in ljubezen bdi nad nami v vseh časih. Še posebej pa smo priča njenih očitnih posredovanj od leta 1830*  pa do današnjega dne na mnogih krajih zemeljske oble. Naštela bi le nekatere, ki so bolj poznani: La Salette, Lurd, Pontmain, Knock, Fatima, Breauring, Banneaux, Akita, Ruanda, Medjugorje, Itapiranga ……..Mnogokrat in na mnogokaterih krajih naša Mati ni bila niti slišana, niti uslišana, da bi se človeštvo spreobrnilo. Nikjer se Marija ni prikazovala in se ne prikazuje po svoji odločitvi, ampak jo pošiljata Oče in Sin. Sporočila, ki jih daje so sporočila Očeta in Sina.

Od leta 1994 pa Jezus pošilja na svet, poleg svoje Matere, tudi svojega krušnega očeta Jožefa. Po njem želi podeliti svetu velike in številne milosti, tako Cerkvi kot tudi vsemu človeštvu. Za to poslanstvo je Jezus izbral kraj Itapiranga v Amazoniji – Brazilija. Tu je sveti Jožef, po Jezusovem naročilu, dal velike obljube vsemu človeštvu in Cerkvi. Katere so te obljube dobite na tem spletu če napišete OBLJUBE PREČISTEGA SRCA SVETEGA JOŽEFA.

Tako kot je Sveta Družina ob zadnjem prikazovanju v Fatimi 13. oktobra 1917 blagoslavljala svet, tako tudi danes prihaja na svet in ga blagoslavlja, blagoslavlja vse človeštvo, družine, Cerkev, papeža, škofe, duhovnike, redovnike in redovnice ter misionarje. Po Cerkvi, po njenih poklicanih je Jezus pričujoč med nami, še posebno v zakramentu sv. maše – Evharistije. Evharistija je  življenje neumrljive duše.

Bratje in sestre, mnogi nočejo (ne, da ne morejo) sprejeti odločitve za spreobrnjenje. Satan je njihove duše preslepil z grehom in posvetnimi užitki.

Marija in Jožef nas prosita, naj darujemo naše molitve, žrtve, post, trpljenja …. za spreobrnjenje zakrknjenih duš, ki so mrtve zaradi greha.

Jezus, Marija, Jožef ljubijo človeštvo in njihovo poslanstvo v današnjih dneh je še vedno v izpolnjevanju Božje Volje, katera vpije po ljubezni do Njegovih ustvarjenih bitij.

Danes, na 26. obletnico prikazovanj prosimo Sveta Srca, da posredujejo za spreobrnjenje sveta.  Z molitvijo rožnega venca moremo doseči velike milosti. Pravtako z molitvijo rožnega venca 7. žalosti in radosti svetega Jožefa…..

Vsi ste v mojem srcu, a kar je najpomembneje je, da ste v SRCIH SVETE DRUŽINE, ki neprenehoma prosi milosti pred Božjim prestolom.

NAJ NAS SPREMLJA BOŽJI BLAGOSLOV: OČETA IN SINA IN SVETEGA DUHA. AMEN!

 

EVROPA – KRAJI PRIKAZOVANJ V EVROPI

 

 

*Prikazovanje usmiljenki s. Katarina Laboure leta 1830 v Parizu na ulici Rue de Bac v kapeli osrednje hiše usmiljenk tri videnja Device Marije. Prvo videnje se je zgodilo ponoči od 18. na 19. julij.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja