2.DAN TRIDNEVNE PRIPRAVE NA POSVETITEV MARIJINEMU BREZMADEŽNEMU SRCU

Today at 8:21 PM

PRIPRAVA NA POSVETITEV SVETA MARIJINEMU BREZMADEŽNEMU SRCU  PAPEŽA FRANČIŠKU

–          nedelja, 13. oktober 2013 – trg sv. Petra v Rimu –

3 –  dnevnica  – 2. dan  – MOČ POSVETITVE

Uvodna misel:

Tudi katoliški mediji po svetu poročajo o čudežu, ki se je zgodil po dnevu molitve in posta za Sirijo. Podoben dan je bil v zgodovini Cerkve 13. oktobra 1960, ko je bil svetovni dan molitve in pokore v fatimskem duhu. V tej noči se je moral med zasedanjem v New Yorku v OZN Hruščev hitro vrniti v SZ. Med tem zasedanjem je Ameriki zagrozil z uničenjem. V tej noči se je v SZ izstrelitev poizkusne konice povsem ponesrečila in je pobila več kot 300 največjih atomskih znanstvenikov.  S tem se je vojaška moč SZ tako oslabila, da je takoj padla velika nevarnost svetovnega spopada. Sad posvetitve Marijinemu Srcu lahko zaznamo tudi v dogodkih po 25. marcu 1984, ko je Janez Pavel II. posvetil svet pred kipom fatimske Marije na trgu sv. Petra. To je bil čas največje napetosti med SZ in ZDA. Ponovno se je zgodila eksplozija, ki je  v orožarni na polotoku Kola, ki se je zgodila na fatimski dan 13. maja 1984 povzročila velik preobrat. Zaradi eksplozije, ki je trajala 5 dni se je samouničilo dve tretjine raket. Sovjetska zveza je bila s tem tako oslabljena, da  ni imela upanja na zmago in vdor v Zahodno Evropo je padel v vodo. Čudežni dogodki so se po posvetitvi 25. marca 1984 kar sledili: v Moskvo je bil poklican na oblast Mihail Gorbačov, ki je na god Brezmadežne 8. decembra 1987 podpisal prvi sporazum z ZDA glede omejitve oboroževanja; 8. decembra 1991 je razpadla SZ; rdečo zastavo v Kremlju so odstranili 25. decembra 1991. Sestro Lucijo so potem vprašali ali smo bili s posvetitvijo l. 1984 obvarovani tudi atomske vojne. Odgovorila je:«Bili smo tik pred njo«. Vendar vedno ni bilo srečnega konca. V Ruandi je Marija preko vidcev deset let napovedala vse kar se je potem zgodilo: v 100 dneh je bilo v genocidu ubitih 800.000 ljudi. Ob tem pa je dodala, da so njena sporočila namenjena celemu svetu. Povedala je tudi, da je svet na robo katastrofe, tako slovenski misijonar na Kureščku, ki že 42 let misijonari v tem koncu sveta.

UVODNA MOLITEV:

Gospod Jezus Kristus tudi Cerkev na Slovenskem ter vse naše družine in skupnosti se želimo vključiti v pripravo in posvetitev sveta Brezmadežnemu Srcu tvoje matere, ki jo bo na fatimski dan v Rimu izvršil sv. oče papež Frančišek. Podari nam Marijinega duha, da se bomo znali odpreti Besedi in jo izvrševati ter prinašati mnogo kateri sad osebne in narodove posvetitve Tvojemu in Marijinemu presvetemu Srcu.

IZ SVETEGA PISMA:

»Slavite ga vsi, ki častite Gospoda, Boga bogov, pojte mu hvalnico in se mu zahvaljujte, ker vekomaj traja njegovo usmiljenje«(DanD 2, 90).

IZ LAVRETANSKIH LITANIJ:

Mati dobrega sveta…prosi za nas!

Mati Stvarnikova ….

Devica najmodrejša…

Devica častitljiva…

Devica hvalevredna…prosi za nas!

DUHOVNA SPODBUDA:

Povabim k pripravi v domači družini z molitvijo rožnega venca. V nedeljo na posvetitveni dan povabim prav tako tudi v župniji, da skupaj pri sv. maši preberemo molitev posvetitve Marijinemu Brezmadežnemu Srcu.

IZ MARIJINIH SPOROČIL SLOVENIJI IN SVETU (Kurešček):

»… Ponesite vsem ljudem sveta moj blagoslov, tudi med neverne in tiste, ki ne marajo ne mene in ne vas, ker ste Božji otroci. Bodite moja luč in mnogi bodo našli pot iz teme. … «( 24.09.1998).

ZAKLJUČNA MOLITEV:

Marija Kraljica Slovencev hvala ker si nas sprejela v svoje Brezmadežno Srce. Pridružujemo se posvetitvi papeža Frančiška na trgu sv. Petra v Rimu. Obnavljamo V LETU VERE našo zavezo in nepretrgano vez s svetim očetom in rimo – katoliško Cerkev. Marija sprejmi nas ponovno v svoje Srce, nas in vse naše verske in narodne voditelje, vse naše može in žene, družine in otroke ter vse kar imamo in premoremo v naših dušah in na vseh slovenskih tleh. Bodi naša Mati in naj naša izročitev in posvetitev Tvojemu Brezmadežnemu Srcu prinese obilen blagoslov na ves slovenski narod, predvsem pa odpuščanja, sprave in miru ter vsesplošnega kulturnega, verskega, družbenega in gospodarskega preporoda. Amen.

Vsi rimski in slovenski svetniki in svetnice, mučenci in mučenke … prosite za nas! 

One thought on “2.DAN TRIDNEVNE PRIPRAVE NA POSVETITEV MARIJINEMU BREZMADEŽNEMU SRCU”

  1. na dan papeževe posvetitve vsega sveta marijinemu brezmadežnemu srcu, sem
    tudi sam obnovil to osebno posvetitev. doživljal sem praznično vzdušje v duši.
    mirko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja