POSVETITEV SVETIM TREM SRCEM,MARTJANCI  20.7.2014

Župnik g. Srečko Fras je posvetil svojo Župnijo svetega Martina v Martjancih  Svetim trem Srcem:

JEZUSOVEMU PRESVETEMU SRCU, MARIJINEMU BREZMADEŽNEMU SRCU IN PREČISTEMU SRCU SVETEGA JOŽEFA

Ta praznik v Martjancih je bil Slavospev ljubezni  do Boga in do bližnjega.

Leta 2013, na praznik Svetega Rešnjega Telesa,  je v Martjancih Marija dala po Edsonu Glauber molitev, ki naj se moli po domovih. Župnija je ta Marijin blagoslov sprejela z vsem srcem. Ljudje molijo in se veselijo življenja.

Pastoralni dan, na katerem se je zbralo več kot 300 župljanov, je nosil naslov BODIMO DRUŽINA. Skupna miza te velike družine je bila EVHARISTIJA. Vznožje kipa svetega Jožefa so krasile bele lilije in kipa Marije Rože Skrivnostne pa vrtnice. Pridiga g. Srečka Fras se je dotaknila src.

Ta dan je nastala v Martjancih nova družina, DRUŽINA SVETIH TREH SRC.  Stotrideset župljanov so sprejeli škapulir svetega Jožefa. Slavljenci – zakonci, ki so praznovali 10, 20, 30….obletnico poroke so priče, da more družina vztrajati kljub vsem življenjskim preizkušnjam.

G. župan je govoril o perečih problemih v družinah v teh časih. Pričevanja , pesmi, pletenje košar in ročno delo…folklora, nastop  Jana in Lare, zbor paraplegikov iz Prekmurja in Prlekije, družini Ivančič in Sambt ….še bi lahko naštevala – BILI SMO ENA DRUŽINA. KJER STA DVA ALI TRIJE ZBRANI V MOJEM IMENU, SEM JAZ SREDI MED NJIMI…. in bili smo priče tej Jezusovi obljubi.

Slike so le kratek trenutek tega kar smo lepega in vzpodbudnega doživeli.

260px-Cerkev_sv._Martina_v_Martjancih


019
IMG_5466027036042045043047054IMG_5493




Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja