KAKO USTANAVLJATI MOLITVENE SKUPINE TREH SVETIH SRC

KAKO USTANAVLJATI DRUŽINSKE IN DRUGE MOLITVENE SKUPINE SVETIH TREH SRC

DELO SVETIH TREH SRC

1. ORGANIZACIJA

a) Vsaka skupina, ki se čuti poklicana živeti  sporočila Kraljice Rožnega venca in Miru iz Itapirange in ki želi formalizirati svoj obstoj, da bi bila združeni s svetiščem v Itapirangi, Amazonija, se bo registrirala preko email:( itapiranga0205@gmail.com)(*), da more slediti predlaganim smernicam za boljše duhovno pot in vero, kot nas prosi Sveta Devica v svojih sporočilih po njenih zaupnikih.

b) Molitveno skupino  lahko oblikujejo mladi, otroci in družine, vedno ena ali dve osebi, ki sta odgovorni so namenjeni za določitev dneva za molitev, petje, adoracijo, duhovne vaje, vedno ob spremljanju duhovnika, ki bo spremljala duhovna pot skupine in bo vedno v kontaktu z duhovnikom, ki je odgovoren na sedežu ARRPI.

c) Oblikovane skupine ob določenih oravirah in preizkušnjah  poskušajo biti zvesti svoji duhovni poti, zatekajoč se vedno pod zaščito treh združenih Svetih Src Jezusa, Marije in Jožefa, katerim se posvetitev zjutraj, popoldne in zvečer, kot nas je naučila Naša Gospa;

  Posvetitev trem Svetim Srcem

 

Sveto Srce Jezusovo, Brezmadežno Srce Marijino, Prečisto srce svetega Jožefa,

Danes (nocoj) vam posvetim svoje misli *, svoje besede *, svoje telo *, svoje srce *

in svojo dušo, da se lahko v tem dnevu (noči) po meni izvrši vaša sveta volja. Amen.

(Op.: * naredimo križ na ustreznem delu telesa (na čelu, ustnicah, srcu …)

Vse blagoslavljam: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen!

 

Ta posvetitev se mora opravljati trikrat dnevno: zjutraj, popoldne in zvečer. Važno je, da naredimo znamenje kriza v trenutku ko izgovarjamo besede.

Nikoli ne prosi za svoje pravice (Jezus Mariji do Carmo)

 

 2. KAKO ZAČETI Z MOLITVENO SKUPINO?

a) Prvi korak je umestiti sliko treh Svetih Src v družini, ki želi slediti tej poti predanosti v veri s Sveto Družino. Duhovnik blagoslovi sliko treh Svetih Src, ki bo postavljena na častno mesto v hiši, kjer se bo družina združevala k molitvi in pred sliko se bo družina posvetila skupaj z duhovnikom in prisotnimi pričami. Ta umestitev pomeni večno zavezo ljubezni s tremi združenimi Svetimi Srci, darovanje ljubezni tako za izpolnitev Božjih načrtov v svojem življenju kot tudi v svetu. To je popolna izročitev sebe v Očetove roke po teh Najsvetejših Srcih, ki nas tako ljubijo, nam želijo dobro in se bojujejo noč in dan za našo srečo in svetost. To je zaveza: posvečevati sebe in posvečevati bližnjega v ljubezni do konca.

Družina, ki želi umestiti sliko v svoj dom se lahko mesec prej pripravi z molitvijo Plašča Svetega Jožefa (Tridesetdnevnica), če želi na dan umestitve prejeti škapulir Svetega Jožefa. To bi bilo veliko veselje za Sveta Srca Jezusa, Marije in Jožefa. Dan posvetitve naj se vsako leto spominja kot obletnica posvetitve in izročitve Bogu po treh Svetih Srcih.

 

Želim, da si lepo oblečena, brez greha in želim, da greš k Maši vsak dan. Tako je prav! (Jezus Mariji do Carmo)

b) Dobro se pripraviti za prejem škapulirja Svetega Jožefa s tem, da opravi mesec dni prej Tridesetdnevnico ali Sveti Plašč, tako da bolje spozna osebo Svetega Jožefa, premišljuje o obljubah njegovega  Prečistega Srca. Prejeti Škapulir Svetega Jožefa pomeni biti vedno pod zaščitnim Plaščem treh združenih Svetih Src, ker je Sveti Jožef najtesneje združen z Jezusom in Marijo po sveti vezi ljubezni.

 

c) Ustanovljena skupina ne sme nikoli pozabiti opravljati prve petke, prve sobote in prve srede v mesecu, ker to so dnevi sprave, zadoščevanja in prošenj za spreobrnjenje grešnikov po  združenih Svetih Srcih Jezusa, Marije in Jožefa.

Želim, da moji otroci obiščejo mojega Sina Jezusa v Najsvetejšem Oltarnem Zakramentu in da opravijo uro zadoščevanja Njemu, zaradi toliko zločinov, bogoskrunstev in prezira, ki jih prejema vsak dan od ubogih grešnikov. (Naša Gospa Edsonu)

 

d)     Dobro se organizirati in poromati v Svetišče v Itapirangi, ki je kraj izbran po Devici iz Amazonije, v dneh 1. in 2. v mesecu, ali najmanj 1. in 2. maja, ki so dnevi praznovanja obletnice Njenega prvega prikazanja.

V Sloveniji izberemo kot kraj prikazovanj Kurešček, kjer se je Sveta Družina  prikazala Edsonu Glauber in je dala sporočilo, da je tu mesto ozdravljanja za družine.

 

3.     KAKO TO DOSEČI?

Ljubeče je pogledala mojo mamo in mene in z lepim nasmehom in naju vprašala:

Mi hočeta danes izreči svoj DA, kot odgovor na sodelovanje v vsem kar želim realizirati tu v tem mestu?
DA!, sva odgovorila.

Torej molite, molite, veliko molite. Molite rožni venec vsak dan! Blagoslavljam vse vas: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen. (Marija Edsonu in Mariji do Carmo)

a)     Vsaka skupina bo hodila po poti ob vodstvu Marijine roke in Svetega Jožefa, v molitvi rožnega venca, molitvi v zbranosti, veri in ljubezni. Molitev rožnega venca je  toliko krat, prosila Sveta Devica iz Itapirange, ker je to molitev, ki nas vedno bolj združuje z njenim Brezmadežnim Srcem in, ki nam zagotavlja milost, da odpremo svoja srca za Božjo ljubezen, da  sprejemamo Boga vedno bolj v svoja življenja.

 

Točim solze veselja, ko vas gledam kako molite rožni venec. Kako sem srečna!

Molitev mora biti srečanje z Bogom. Molite s srcem, da bi mogli vedno bolj čutiti radost veselja v molitvi, željo da bi molili več in več in bili vedno z Bogom. To pomeni moliti s srcem! (Naša Gospa Edsonu)

 

b)  Pri vsaki skrivnosti  lahko zmolite katero od molitev, ki jih je Naša Gospa  naučila vidce, ali pa zapojete kakšno pesem.

c) Po končanem Rožnem vencu meditirajte Božjo Besedo tistega dne, ali pa eno sporočilo Naše Gospe, kot majhen delež.

 

d)  Na koncu molimo po namenu Svetega Očeta za Cerkev in se posvetimo trem Svetim Srcem. Na koncu pesem.

 

4.    DRUGA NAVODILA

a)     Na prve srede v mesecu ne pozabimo moliti rožni venec sedmih žalosti in radosti Svetega Jožefa;

b) Jezus in Marija nas prosita, da se spomnimo vsak dan ob 21 uri na uro Svetega Jožefa, ure njegovega tranzita, ko je njegova duša zapustila ta svet. To je ura velikih milosti po njegovi priprošnji za družine, za Cerkev in za svet, ki je razglašen za Zavetnika Svete Cerkve in Družin. V tej uri lahko tudi molite rožni venec sedmih žalosti in radosti Svetega Jožefa, na krajši način z 1x Oče Naš, 1x Pozdravljen Sveti Jožef in 1x Slava Očetu.

c)  Dela usmiljenja morate udejanjiti v praksi in živeti kot prosijo tri Sveta Srca. V raznih sporočilih Jezus, Marija in Jožef neprestano prosijo naj naredimo nekaj za tiste, ki najbolj potrebujejo   luč vere in krščanske pomoči.

Ubogajte Mojo Mamo. Naredite vse kar ona zahteva. Ne ustavite se. Vi ste zelo v udobnosti. Delujte. Biti moraš ponižna, prijazna, sočutna, ljubeča in poslušna. Obiskuj jetnike, bolnike v bolnicah, zapuščene otroke, stare, zaničevane in vdove. Delaj žrtve. Vedeti moraš na kaj moraš biti pozorna. (Jezus Mariji do Carmo)

d)   Priročnik za molitev (molitvenik) se lahko bere in moli kot dodatek, ki nam pomaga pri naši molitvi, vendar ne more zamenjati premišljevanja Božje Besede in katekizma, ki nam pomagata da poglobimo našo vero in zvezo z Bogom.

e)    Vsakdo je odgovoren za svoje spreobrnjenje in zveličanje, kot nam pravi Naša Gospa v svojih sporočilih. Tako je; in vsak naj si prizadeva približevati se in prejemati zakramente, naj živi vedno življenje po poti vere. Da bi zaslužili blagoslove in milosti od Boga moramo vedno bolj hoditi proti njemu in to zahteva truda, vztrajnosti in potrpežljivosti vsak dan, ne da bi se pustili premagati od preizkušenj, ki se pojavijo v naših življenjih.

Ali ne jeste vsak dan?Tako mora biti tudi z molitvijo. Tako kot: kdor dela naj je, kdor ne dela naj ne je. Tako je tudi z odrešenjem. Kdor moli se bo rešil, toda kdor ne moli se ne bo rešil. Odrešenje je odvisno od vsakega posameznika, vsake osebe, toda pomaga molitev žene ali matere, pa tudi prijateljice ali prijatelja je zelo sprejeta. (Naša Gospa Mariji do Carmo)

Prevod Nevenka Brozina.

Vse informacije o tem dobite po telefonu 00386 31 529 838 ali nevenka_si@yahoo.com. Zbira se nove prijave za molitvene skupine na tem meilu, ki se bodo ob primernem času posredovale tudi v Itapirango.   V Sloveniji sodelujemo skupaj, ker so tudi potrebni prevodi v obe smeri. Sodelujmo, da bomo prejeli milosti za nas, naše družine, Cerkev in svet.

 

PREJMITE BLAGOSLOV SVETIH TREH SRC JEZUSA, MARIJE IN SVETEGA JOŽEFA. NEVENKA

www.trisvetasrca.si 

(*)ZA USTANAVLJANJE MOLITVENIH SKUPIN V SLOVENIJI  PRIJAVITE NA MEIL lAHKO ME TUDI POKLIČETE, DA VAM POMAGAM Z NAVODILI. nevenkabrozina@gmail.com ali nevenka_si@yahoo.com.