GLAVNA PRIKAZOVANJA SV. JOŽEFA 1994-1998  POTRJENA Z DEKRETOM ŠKOFA + MSGR. CARILLA GRITTI LETA 2010

 

GLAVNA PRIKAZOVANJA SV. JOŽEFA 1994-1998  POTRJENA Z DEKRETOM ŠKOFA + MSGR. CARILLA GRITTI LETA 2010

Glavna prikazovanja Svetega Jožefa so potrjena.

Škof je podprl glavna prikazovanja Svetega Jožefa, skupno z Marijo in Jezusom v Braziliji.

Joseph Pronechen.OBJAVA

Mnogi vedo za potrjena prikazovanja naše Svete Matere. Toda le redki se zavedajo, da so bila v letih 1994 do 1998 v Itapirangi v Braziliji prikazovanja, v katerih se je pojavil sveti Jožef z Marijo in Jezusom.

Januarja 2010 je škof Carillo Gritti po dolgem preučevanju, molitvi, razmišljanju, opazovanju in videnju rasti vere tisočerih ljudi razglasil dekret o češčenju v prid prikazovanjem v Itapirangi in v enem prejšnjem dokumentu je dejal, da tam je bil “božji prst”.

V drugem dokumentu je izjavil, da je bil glede na prikazovanja Device 2005–2010, ki so zahtevale pobožnost trem svetim srcem: Jezusu, Mariji in Jožefu,je bil dan prvi korak, da bi zgradili novo svetišče z gotovostjo, da bo to kraj romanja in spreobračanja, ki jih lahko samo Bog, po Marijini priprošnji more dati, to so bile zanj in za razsvetljene duše zadosten razlog, da v teh vizijah in sporočilih vidi božji prst. (prevod iz portugalščine)

Z odobritvijo Cerkve je sveti Jožef naredil še en korak, v katerem še naprej dobiva pomembnost, ki si jo zasluži kot edini človek vse večnosti, ki ga je Bog izbral za vodenje svete družine. Leta 1962 so mu ime dodali prvo evharistično molitev pri maši, leta 2013 pa je na njegov praznik 1. maja papež Frančišek postavil svetega Jožefa v vse druge evharistične molitve.

Najprej malo ozadja. Leta 1994 je 22-letni Edson Glauber  kot študent v Manausu v Braziliji imel videnje Blažene Matere z Jezusom in sv. Jožefom. Prikazovanja so se nadaljevala, ko se je vrnil v svoje rodno mesto Itapiranga, ki je približno 650 milj jugozahodno od São Paula in približno 880 milj od Rio de Janeira. Še dobrih 770 milj jugozahodno je kraj drugih potrjenih prikazovanj v San Nicolasu v Argentini.

Tudi Edsonova mama Maria do Carmo je tudi imela nekaj prikazovanj. Škof Gritti, ki je umrl junija 2016, se je z njimi večkrat srečal. Javno je daroval mašo na kraju prikazovanj  in pomagal tam graditi svetišče.

Marija se je prikazala pod imenom “Kraljica rožnega venca in miru”. Tako kot Fatima je tudi v njenih sporočilih poudarjala potrebo po spreobrnjenju, z molitvi rožnega venca, maše, spovedi in svetega obhajila ter pokore, da bi rešili svet, ki je bil zatrt v neveri in grehu. Ona in Jezus sta prosila za pobožnost k Prečistemu Srcu svetega Jožefa.

RAZODETJA IN PRIMERI OBLJUB

Ključna razodetja svetega Jožefa so se začela 1. marca 1998. Govoril je o pobožnosti o njegovemu čistemu srcu in je dal prvo od več obljub. Začel je: “Dragi moj sin, Gospod naš Bog me je poslal, da vam povem o vseh milostih, ki jih bodo verniki prejeli iz mojega Prečistega Srca, katerega Jezus in moja blagoslovljena nevesta želita, da bi bil čaščen … Po pobožnosti mojemu Prečistemu Srcu bodo mnoge duše rešene iz satanovih rok. Bog, naš Gospod,  mi je dovolil, da vam razkrijem svoje obljube svojega srca.

se nadaljuje